Nyomozási bíró elé került a nyíregyházi diszkó előtt verekedő apa is

Négy hónap időtartamra elrendelte a bűnügyi felügyeletét csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója F.J. gyanúsítottnak - közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Az elmúlt hetekben kiemelt sajtóérdeklődésre számot tartó ügyben a nyomozás eddigi adatai szerint az alábbiakra derült fény: 2023. március 4-én a hajnali órákban egy nyíregyházi szórakozóhely előtt több társával együtt jelent meg a gyanúsított, azt sérelmezték, hogy korábban nem engedték be egyikőjüket a szórakozóhelyre.  Emiatt aztán szóváltásba is keveredtek a biztonsági őrökkel.

A társaság egyik tagja ököllel rátámadt egy biztonsági őrre, ebből a két csapat között verekedés alakult ki, melynek során F.J. gyanúsított is többször ököllel arcon ütötte az őrt. 

Ezt követően a gyanúsított földre került, ahol két biztonsági őr őt ütni, rúgni kezdte, melynek következtében a gyanúsított életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezen cselekménye miatt a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a két biztonsági őr letartóztatását korábban már elrendelte.

Mivel a nyomozás még folyamatban van, alaposan feltehető, hogy F.J. gyanúsított a kórházi kezelésből felépülve a bizonyítást nehezítené, a sértetteket, tanúkat befolyásolná, megfélemlítené, valamint büntetett előéletére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt rendelte el a nyomozási bíró a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !