Nők verekedtek össze egy tatabányai áruházban

Garázdaság vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két nővel szemben, akiknek az erőszakos magatartásával szemben a sértett gáz-riasztófegyvert használva védekezett.

A vádirat szerint az elkövető egy tatabányai áruházban a kasszánál lévő sorba beálltak, ahol az előttük álló sértett nő a kasszapult szalagjára folyamatosan pakolt. Az egyik vádlott férje is pakolt a szalagra, amit látva a sértett felhívta arra, hogy várjon egy kicsit, ezért a férfi az árut a szalagról levette. Az egy nő a sértett magatartására megjegyzést tett, mire a sértett őt szidalmazta. Haragjában ez a nő a sértettet egyszer mellkason lökte, majd a másik elkövető is odalépett, a két támadó hangos szidalmazás közben a sértett haját megrántotta. Az elkövetőket és sértettet két férfi választotta szét.

Ezután az elkövetők a sértetthez visszamentek, őt ismét kiabálva szidalmazták,  mindketten egy-egy alkalommal megütötték az arcát, aki védekezésképpen mindkét támadó alkarját meglökte. Ezután az egyik nő a sértett haját megragadta, így a fejét  rángatta, közben mindketten elestek.  A  másik elkövető is megragadta a sértett haját, két kézzel fogva azt húzta.

A további támadások elhárítása érdekében a földön ülő sértet - miközben az elkövetők a hajánál fogva rángatták - a nála lévő, engedéllyel tartott, a csípőjére erősített tokban tárolt gáz-riasztófegyvert elővette és azzal nem célzott lövést adott le, ezért a nők a bántalmazást abbahagyták.

A vádlottak a sértettnek az orrán nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést okoztak, emiatt sértett nem kérte megbüntetésüket.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőkkel szemben pénzbüntetést szabjon ki. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !