Női rabló kezére került bilincs Kiskunhalason

A gyanú szerint franciakulccsal bántalmazta barátját egy 32 éves asszony, hogy hozzájusson a pénzéhez, majd menekülés közben még az ajtót is rázárta - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Rablásról tett bejelentést a rendőrségre egy kiskunhalasi féri 2023. február 4-én este. A sértett a kiérkező rendőröknek arról számolt be, hogy barátnőjével volt, aki pénzt kért tőle, de nem tudott adni és ezen összevesztek. Ezután az asszony a fürdőbe ment és feltehetőleg kárt tett a csaptelepben, mert víz kezdett szivárogni belőle. A férfi nekiállt megszerelni egy franciakulccsal, miközben tovább vitatkoztak a pénzen az asszonnyal, aki a következő pillanatban elvette tőle a szerszámot és lábon vágta vele. A bántalmazott elesett, a nő pedig ezt kihasználva magához vette a férfi táskáját és „nyúlcipőt húzott”. Arra azért még szakított időt, hogy rázárja az ajtót a sértettre, így az nem tudott utána menni. Mire a férfi feltápászkodott, már csak annyit látott az ablakból, hogy kedvese a kapun át mászik az értékeivel a kezében.

A rabló nem volt ismeretlen a rendőrök számára, jelenleg is több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Még 2021 novemberében egy vendéglő elől lopott kerékpárt, majd 2022 őszén több üveg alkoholt vitt el egy áruházból; többször lopott telefont is ismerőseitől, egyszer pedig egy lakatlan házból vitt el mindent, amit csak tudott. Egy alkalommal olyan is előfordult, hogy elemelte egy férfi ismerőse kocsikulcsát, amit átadott társainak, így azok hozzáfértek a sértett járművében lévő értékekhez. A 32 éves nővel szemben elfogatóparancsot bocsájtottak ki, aminek eredményeként tegnap elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények miatt. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették az asszonyt és kezdeményezik a letartóztatását.

Néhány lopási ügyben társai is voltak. Egyikőjüket – egy 35 éves asszonyt - még keresik a rendőrök, vele szemben elfogatóparancsot adtak ki; két férfit pedig már kihallgattak gyanúsítottként, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !