Mellkason szúrta a szülinapját ünneplő nagyapját az unokája, mert kapott tőle egy pofont

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki nagyapjának késsel súlyos sérülést okozott.

A Somogy vármegyei településen élő 17 éves vádlott nagyapja születésnapját ünnepelte. Ennek során a vádlott és a sértett is erősen ittas állapotba került. Az esti órákban szóváltásba keveredtek, ami tettlegességig fajult. A nagyapa pofon ütötte unokáját, aki a házba szaladva egy kést ragadott, nagyapját mellkason szúrta, majd a kést eldobva elszaladt. A bántalmazás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, a véletlennek köszönhető, hogy az életveszélyes állapot nem következett be.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat a váddal egyezően életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, valamint – egy héttel korábban elkövetett másik bűncselekmény miatt – lopás bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért egy év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva a vádlottra hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !