Két percen múlt annak a menekülő sofőrnek az élete, akit a fővárosi rendőrök húztak ki tetejére borult autójából

Két percen múlt annak a menekülő sofőrnek az élete, akit a fővárosi rendőrök húztak ki tetejére borult autójából, amit később maga alá gyűrt a vonat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nagy gázzal elhajtott. A rendőrök azonnal a nyomába eredtek; az ámokfutót még a vasúti jelzőlámpa tilos jelzése sem állította meg.  

Időközben a XVII. kerületi járőrök folytatták a menekülő autós követését, aki a XVIII. kerület, Gyömrői út és Csévéző utca kereszteződésénél a piroson áthajtva kis híján egy kamionnal ütközött; végül a vasúti síneken a tetejére borulva állt meg. A helyszínre érkező XVII. és XVIII. kerületi rendőrök a sérült férfit azonnal kiemelték a járműből és biztonságba helyezték. Alig két perc elteltével egy tehervonat gyűrte maga alá a sínen maradt autót.

A rendőrök igazoltatták a kimentett férfit, ami után világossá vált menekülésének oka: vezetői engedéllyel nem rendelkezett és a járművezetéstől is el volt tiltva. A 25 éves N. Norbertet a mentők rendőri kísérés mellett kórházba vitték.

Az eljárás során kiderült, hogy a tulajdonos nem adta oda a gépkocsit N. Norbertnek, annak kulcsát munkahelyéről, egy irodából szerezte meg.

Mivel a férfi az autót egy XIV. kerületi telephelyről vitte el, így a zuglói rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított eljárást vele szemben. Gyanúsítotti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A XVII. és a XVIII. kerületi egyenruhásokat, Torzsás Csaba törzsőrmestert, Fülöp Ádám őrmestert, Bédi Péter törzsőrmestert és Tóth Dávid törzsőrmestert Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért dicséretben és jutalomban részesítette.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait a napokban átadták az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !