Kamionokat dézsmáltak a sofőrök segítségével

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy testvérpár és társaik ellen, akik kamionokban szállított ömlesztett terményekből és gázolajból rendszeresen vásároltak kisebb-nagyobb tételeket a sofőröktől, majd az áruk eredetét igazoló hamis számlákat is próbáltak szerezni.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, hogy egy fülöpházi férfi a társai segítségével 2020 novemberétől csaknem egy éven át az 52-es főút egyik Kecskeméthez közeli parkolójában - fuvarozó cégek sofőrjeitől - rendszeresen áron alul, "feketén" vásárolt ömlesztett terményeket, amelyeket a sofőrök a rájuk bízott szállítmányból jogtalanul elvettek.

A férfi bátyja a búza, kukorica, napraforgó kamionokból történő leengedéséhez szükséges zsákokat szerezte be és meghatározta az áruk árát. Távollétükben egy harmadik társuk vette át a parkolóban a gabonát. A vádlottak a legalább 175 zsáknyi termény mellett ebben az időszakban mintegy 1000 liter, kamionokból leszívott gázolajat is megszereztek, az üzemanyagot egyikőjük kerekegyházi ingatlanában tárolták.

Miután 2021 novemberében az egyik vádlottat elfogták, testvére és élettársa az áru megtartása érdekében hamis számlákat akart szerezni, illetve megkísérelték a gázolajat értékesíteni.

A férfi megpróbált egy kecskeméti gyár telephelyéről ellopott 25 akkumulátort is eladni, a rendőrök azonban az áru átrakodása közben tetten érték.

Az ügyészség a testvérpárt jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosással, társaikat bűnpártolással és lopással, valamint sikkasztással vádolja.        

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !