Ítélet született a prostituáltakat gátlástalan módon bántalmazó férfi ügyében

A Pesti Központi Kerületi Bíróság halmazati büntetésül 8 év börtönbüntetésre, 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, akit többek között szexuális erőszak bűntettével vádolt az ügyészség.

Az ítélet szerint a hazánkban tanulói vízummal jogszerűen tartózkodó terhelt 2019 augusztusától rendszeresen létesített szexuális kapcsolatot prostituáltakkal. A vádlott több esetben megverte a sértetteket a szexuális szolgáltatás díjának visszaszerzése érdekében, de többször előfordult az is, hogy a szolgáltatást megtagadó nőket szexuálisan bántalmazta.

Az ítéletben megállapított cselekmények miatt rablás bűntettében, 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettében, 2 rendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének bűntettében, valamint 2 rendbeli testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a férfit a bíróság. 

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott fiatal felnőtt voltát, valamint kisebb súllyal az időmúlást. Súlyosító körülmény volt azonban a sokszoros halmazat, a kitartó és gátlástalan elkövetési mód, a kiszolgáltatott helyzetben lévő nők sérelmére történt elkövetés, továbbá az is, hogy már eljárás alatt állt az egyik vádpont szerinti cselekményben, és ennek ellenére tovább folytatta cselekményeit.

Az ügyész súlyosításért – hosszabb tartamú szabadságvesztésért és közügyektől eltiltásért –, valamint végleges hatályú kiutasításért jelentett be fellebbezést. A vádlott teljes körű fellebbezést nyújtott be, míg a védője az egyik tényállási pont esetében eltérő minősítés megállapításáért, felmentésért, harmadlagosan pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

A bíróság elutasította a vádlott és a védő által előterjesztett letartóztatás megszüntetése és bűnügyi felügyelet elrendelése iránti indítványt, a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig fenntartotta. Ez a végzés sem végleges.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !