Keresés ebben a blogban

Fiatalon kezdték el a bűnözést, de lebuktak

A kecskeméti rendőrök egy 17 éves fiú ügyében fejezték be a nyomozást, aki hat bűncselekményt követett el. Egy ízben társa is volt. A közeljövőben mindketten a bíróságon felelhetnek tetteikért - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai  őrizetbe vettek egy 17 éves helybélit. A fiú a gyanú szerint 2022 júliusa és szeptembere között négy vagyon elleni bűncselekményt követett el, majd 2023 januárjában újabb két lopással bővült a bűnlajstroma. A fiatalt többször kihallgatták gyanúsítottként, de az aktáját még le sem tudták zárni, amikor újabb és újabb esetek követték az előzőeket. Az eljárást nehezítette, hogy a gyanúsított egy ízben elszökött, ekkor ellene elfogatóparancs is volt érvényben.

Az utolsó betörés után a rendőrök már elégséges bizonyítékkal rendelkeztek ahhoz, hogy a fiút – többek között a bűnismétlés és a szökés veszélyére tekintettel – őrizetbe vegyék, és kezdeményezzék letartóztatását.

A jelenleg is kényszerintézkedés hatálya alatt álló tinédzser a nyomozók gyanúja szerint összesen hat vagyon elleni bűncselekményt követett el: betörés, besurranás és kerékpárlopás lehet a rovásán. Egyik alkalommal egy társa is volt, egy 16 éves kecskeméti kamasz, aki jelenleg szabadlábon védekezhet.

Az ügyek vizsgálata időközben befejeződött. A gyanúsítottak ellen vádemelést javasolnak a rendőrök, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !