Felakasztotta egyéves gyermekét egy édesapa Gyulafehérváron

Egy egyéves kisfiú és az apja holttestét találták meg vasárnap hajnalban a rendőrök egy gyulafehérvári lakásban. Azt gyanítják, hogy a férfi felakasztotta gyereket, majd magával is végzett. A férfi a közösségi oldalra írt utolsó üzenetében indokolta meg tettét. 

Szörnyű tragédia döbbentette meg a közvéleményt, miután megtalálták egy kisfiú és az apja holttestét egy gyulafehérvári lakásban – számolt be a cluj24.ro portál.

A rendőrséget a kisfiú anyja, egy 25 éves nő, a férfi volt párja értesítette éjjel egy órakor, hogy aggódik a gyermeke miatt, akit az apja felügyelete alatt hagyott. Üzenetváltásaik nyomán jutott arra, hogy a gyerekkel történt valami, később pedig fokozta az aggodalmát, hogy a férfi már nem válaszolt az sms-ekre és a telefonhívásokra sem, sőt, amikor személyesen ment el a tömbházlakáshoz, nem nyitott ajtót - írta a Maszol.ro erdélyi portál.

Mivel a 27 éves férfi csak bérelte a lakást, a rendőrség előbb felkutatta a tulajdonost, aki egy tordai illetőségű férfi – mivel nem adta beleegyezését, hogy betörjék az ajtót, megvárták, amíg a helyszínre utazott, hogy kinyissa a zárat. Mivel az belülről volt bezárva, mégiscsak erővel hatoltak be a lakásba, ahol szörnyű látvány, a gyerek és a férfi holtteste fogadta őket.

A rendőrség szerint az apa előbb a kisfiúval, majd magával végzett. A részletek kiderítésére nyomozást indítottak.

A férfi tette elkövetése előtt a közösségi oldalra írt bejegyzésben sérelmezte, hogy csak „adagolva” láthatja a fiát. Azt írta bejegyzésében, hogy 7-8 hónapja dolgozik a családdal szemben elkövetett hibái és rossz döntései helyrehozatalán. „A család megtapasztalása volt életem legkellemesebb érzése, mindaddig, amíg meg nem fosztottak annak lehetőségétől, hogy lássam a fiamat felnőni és fejlődni” – írta. Azt is elpanaszolta, hogy nem tudja, mikor keresztelték meg a fiát, és hogy „a gyermeket más férfi szokta tolni a babakocsiban”.

A rendőrség azt közölte, hogy az anya segélyhívása és a rendőrök lakásba való behatolása között három óra telt el. Az egyik szomszéd arról számolt be a sajtónak, hogy a férfi elmondása szerint az asszony a rossz bánásmódra hivatkozva hónapokkal ezelőtt elköltözött.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !