Ellopták a kuncsaft pénzét Lentiben

A Lenti Járásbíróág hozott ítéletet azzal a párral szemben, akik előre kitervelten ellopták a szexuális szolgáltatásra jelentkező kuncsaft pénzét - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

A vád szerint egy élettársi kapcsolatban élő férfi és egy nő, 2021. augusztus 1-jén Lentibe utaztak egy 4 napra, előre lefoglalt lakásba, hogy a nő a hozzá internetes hirdetésre bejelentkező vendégeknek pénzért szexuális- és masszázsszolgáltatást nyújtson. Megegyeztek abban, hogy amíg a nő a vendég figyelmét eltereli, addig a férfi az őrizetlenül hagyott ruhákat átkutatja és pénzt vesz ki belőle. Még ezen a napon 15 óra körül megérkezett hozzájuk az első kuncsaft. Az elsőrendű vádlott férfi a mellékhelyiségben elbújva várt, miközben az idegen férfi a másodrendű vádlottnak kifizette a szolgáltatás árát. A vendég levetkőzött, a ruháit egy fotelba tette, majd a nővel bement a fürdőszobába. Az elsőrendű vádlott ezt kihasználva kijött a rejtekhelyéről és a férfi nadrágjában lévő pénztárcából 1100 eurót vett ki. A sértett az ajtócsukódásra figyelt fel, kiment és észlelte, hogy a tárcája nem ott van, ahol hagyta. Kérdőre vonta a nőt, aki hangos kiabálásba kezdett. Erre az elsőrendű vádlott visszajött, akinek agresszív fellépésére a vendég elhagyta a helyszínt és értesítette a rendőrséget. Ezt követően a vádlottak azonnal összepakolták a holmijukat és a lakást elhagyva egy pizzériában vártak taxira. A pizzériához a személyszállítóval egyidőben érkeztek meg a rendőrök, amitől megijedve az elsőrendű vádlott az ellopott készpénzt összegyűrve az asztal alá dobta. A vendéglátóhely dolgozója azt később átadta a hatóságnak. 

A vádlottakat - akik időközben össze is házasodtak - bűnösnek mondta ki a bíróság. Az elsőrendű vádlottat - mint többszörös visszaesőt - lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre, 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A másodrendű vádlott bűnösségét bűnsegédként elkövetett lopás vétségében állapította meg a járásbíróság és 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte. 

Mindkettőjük esetében súlyosító körülményként vette figyelembe a bíróság az előre kiterveltséget, hogy tudatosan teremtettek olyan szituációt, hogy a sértett ne tudja megvédeni az értékeit. A férfi esetében, hogy többször volt már büntetve, vagyon elleni bűncselekmények miatt is állt már bíróság előtt.  Kis nyomatékkal enyhítő körülményt jelentett, hogy tőlük függetlenül ugyan, de a kár megtérült, illetve a nő esetében, hogy bűnetlen előéletű. 

Az ítélet a másodrendű vádlott vonatkozásában jogerőre emelkedett, az elsőrendű vádlott és védője fellebbezést nyújtott be. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !