Elfogták a hejőpapi maszkos támadókat

Elfogták azt a három, maszkot viselő támadót, akik kiraboltak egy mozgásában korlátozott férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Hejőpapiban - írta a police.hu kedden.

Tájékoztatásuk szerint egy 25 éves és egy 19 éves hejőpapi férfival, valamint egy 17 éves fiatalkorú társukkal szemben csoportos rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

A gyanúsítottak még március 1-jén éjjel betörtek egy 67 éves férfi házába Hejőpapiban, majd az őket kérdőre vonó, mozgásában korlátozott férfit - hogy elhallgattassák - megütötték.

A maszkot viselő támadók a sértett házából több százezer forint készpénzt, egy televíziót, szerszámokat, és egy fúrógépet vittek el.

A bejelentést követően a nyomozók - a helyi körzeti megbízottak támogatásával - mintegy 24 órán belül azonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit és 17 éves társát, majd a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A további nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a harmadik támadót is, akit kedden fogtak el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közreműködésével.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett 19 éves férfi letartóztatását.

Az elrabolt értékeket a rendőrök megtalálták, lefoglalták, és visszaadták a sértettnek. (MTI / Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !