Egy második emeleti lakásban termesztett kábítószert három budapesti férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három budapesti férfival szemben, akik a gyanú szerint 2023. január óta egyikük óbudai lakásában marihuána termesztéshez, feldolgozáshoz és raktározáshoz alkalmas helyet alakítottak ki kereskedés céljából.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves V. Attila és 44 éves G. Árpád 2023. február 28-án délelőtt olyan hevesen összevesztek a 69 éves Sz. Sándor lakásában, hogy az verekedéssé fajult, amely során G. Árpád súlyos sérülést szenvedett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az eset miatt 10 óra 36 perckor bejelentés érkezett a rendőrségre, V. Attila azonban az egyenruhások kiérkezése előtt elhagyta a helyszínt. A járőrök viszont nem csak Sz. Sándort és G. Árpádot találták a lakásban, hanem 42 marihuána palántát, közel 10 kilogramm fagyasztott növényi törmeléket, három inkubátor sátrat, transzformátorokat, permetezőgépet, keltetőtálcát, valamint számítógépet, lámpatesteket és közel 800 ezer forintot, amelyeket a nyomozók szemle keretében lefoglaltak.

G. Attilát sérülései miatt a mentők kórházba vitték, ahol a rendőrök jelenleg is őrzik, míg V. Attilát a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 14 óra 40 perckor egy XIII. kerületi parkolóban fogták el, majd az óbudai kapitányságra állították elő.

V. Attilát és Sz. Sándort a nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ám nem tettek érdemi vallomást. V. Attilát G. Árpád bántalmazása miatt testi sértés bűntett gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki, ám ebben az ügyben szintén megtagadta a vallomástételt. Őt a nyomozók őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. G. Árpád orvosi ellátása miatt még nincs kihallgatható állapotban. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !