Keresés ebben a blogban

Egy borsodi férfi a seprőnyéllel olyan súlyosan bántalmazta rokonát, hogy az közvetetten életveszélyes állapotba került

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 28 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az elkövető családi rendezvényen italozás közben szidalmazta rokonát, majd egy seprőnyéllel olyan súlyosan bántalmazta, hogy közvetetten életveszélyes állapotba került.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus elején, egy borsodi kistelepülésen tartott falunapon rokonaival együtt nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Az elkövető délután a rokonait és több ismerősét meghívta a családi házába, ahol tovább ittak. A vádlott először a sógorával került nézeteltérésbe, akit haza zavart. Később viszont a sértett férfit szidalmazta azért, mert beavatkozott a közte és sógora közötti megelőző nézeteltérésbe. A vita annyira elfajult, hogy a férfi hirtelen kiszaladt az udvarra, magához vett egy nagyobb méretű seprőnyelet, és a házban a sértettet fejbe ütötte. A férfi a földre esett, ezután a vádlott többször a felső testén megütötte. A sértett olyan rossz állapotba került, hogy a rokonok vitték ki a házból és mentőt hívtak hozzá.

A sértett a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !