Keresés ebben a blogban

Egy 15 éves lányt és egy 20 éves fiút vettek őrízetbe a győri rendőrök

A győri rendőrök kifosztásokkal és lopással gyanúsítanak két győri fiatalt, akik idősebb női sértetteknek a táskájukat és egy fiatalember pénztárcáját tulajdonították el - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A 15 éves lány és a 20 éves fiú először 2023. március 3-án 18 óra 40 perc körül Győrben, a Káptalandombon a segédeszközzel közlekedő 83 éves nő jobb kezéből hátulról kitépték a táskáját. Az idős hölgyet úgy elrántották, hogy ő elvesztette egyensúlyát, az úttestre esett, a feje és a keze súlyosan sérült. Ekkor a két fiatal a táskával együtt iratokat, és 38.000 forint készpénzt lopott el.

A cselekmények folytatódtak 2023. március 5-én a hajnali órákban, amikor is 4 óra előtt Győrben, a Városháza térnél egy gyalogló 29 éves férfi combját hátulról a 20 éves gyanúsított megrúgta, aki emiatt térdre rogyott. A földre esett sértett nadrágjának zsebéből a pénztárcája kiesett, ezt az elkövető azonnal felvette és elfutott a helyszínről. A tárcában igazolványokon kívül 30.000 forint volt.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. március 7-én 14 órakor érkezett a lakossági bejelentés, miszerint Győrben, a Dózsa György rakpart utcájában egy 20 év körüli fiú egy idősebb nőnek a kezéből kitépte a táskáját, és azzal elfutott. A bejelentést követően a helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a 77 éves győri asszony bal kezéből a retiküljét nagy erővel kitépte az elkövető. A idősebb nő a cselekmények során elesett és keze súlyosan megsérült. A táskával együtt iratokat, és 175.000 forint készpénzt sikerült eltulajdonítani a fiatalembernek.

A Győri Rendőrkapitányságon az ismeretlen elkövető beazonosítása, a bűncselekmények megszüntetése érdekében nyomozást indítottak.

A nyomozás során a győri rendőrök részletes és folyamatos adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként gyorsan látókörükbe került a 20 éves helybéli férfi, és társtettesként a fiatalkorú lány, aki mindhárom bűncselekmény elkövetésekor jelen volt a fiúval.

A két fiatalt végül 2023. március 9-én 11 óra körül Győrben, a Lazaret utcában igazoltatták és fogták el a rendőrök. A helyi rendőrkapitányságra történő előállításukat követően a nyomozók kifosztás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a két fiatal személyt – őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, esetükben 2023. március 10-én előterjesztést tettek az illetékes járási ügyészség felé letartóztatásuk indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !