Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette ügyében hozott ítéletet a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet három vádlottal szemben.

A megállapított tényállás szerint a tatabányai lakásban együtt élőelsőrendű vádlott és az élettársa, a másodrendűvádlott 2021. szeptember 16. napján történt elfogásukat megelőző mintegy három hónapban Tatabánya területén kábítószer tartalmú anyagot - marihuánát - értékesítettek ismerőseik részére rendszeres haszonszerzés céljából. Ezen tevékenységükhöz csatlakozott a 2021. szeptember 16. napján történt elfogását megelőzően mintegy másfél hónappal azelsőrendű vádlott fia, a lakásba szintén beköltöző másodrendűvádlott is - közölte a Tatabányai Törvényszék.. 

A kábítószer eladásából származó jogtalan bevételüket a vádlottak közös megélhetésük és kábítószer-fogyasztó életmódjuk fedezésére használták fel. Az eladásra és részben saját fogyasztásukra szánt marihuána beszerzése érdekében a fenti időszakban azelsőrendű vádlott rendszeresen utazott Budapestre, ahol ismeretlen személytől legalább három alkalommal vásárolt közös pénzükből alkalmanként 50-50 gramm, összesen legalább 150 gramm marihuánát. A marihuána beszerzésében egy alkalommal a Imásodrendűvádlott is részt vett.

A Tatabányai Járásbíróság az elsőrendű és a másodrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év 2 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra, a harmadrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, valamint kábítószer birtoklás bűntette miatt, halmazati büntetésként 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság az elsőrendű és a másodrendű vádlott vonatkozásában 124.000 - 124.000 forint összegű, a harmadrendű vádlott esetében 72.000 forint összegű vagyonelkobzásról is rendelkezett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlottak és a védőik enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !