Bántalmazta és kirabolta időskorú áldozatait

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 55 éves férfi ellen, aki két napon belül három idős embert rabolt ki, egyikük a bántalmazás következtében életveszélyes állapotba került.

A főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2021 márciusában elhatározta, hogy időskorú, meggyengült egészségi állapotú emberektől pénzt és értékeket szerez.

A vádirat szerint március 22-én egy postánál figyelt fel egy 89 éves nőre, akit hazáig követett, majd a lift előtt ököllel olyan erővel fejen ütötte, hogy a nő agyrázkódást szenvedett. A támadó elvitte a táskáját a benne lévő kétezer forinttal.

Ugyanaznap egy buszon utazó 86 éves nőt is kiszemelt, akit szintén hazáig követett. A lift előtt úgy tett, mintha udvariasságból megvárná, de amikor a nő belépett a liftbe, ellopta a pénztárcáját benne 28 ezer forinttal.

Másnap egy bottal járó 94 éves férfit választott ki, akit hazáig követett, majd a lépcsőházban nagy erővel meglökte, amitől az áldozat elesett és beverte a fejét. Az elkövető a földön fekvő ember mellkasára térdelve átkutatta és elvett tőle 12 ezer forintot. A sértett bordatörést, valamint nyaki csigolyatörést szenvedett - állapították meg.

A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit, mint többszörös visszaesőt kétrendbeli, idős személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértés kísérletével, lopással, valamint életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, és fegyházbüntetésre tett indítványt. A vádlott letartóztatásban van - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !