Autós üldözés közben, egy vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi, rendszám nélküli terepjáróval okozott balesetet Budapesten

Autójával próbált elmenekülni egy férfi a rendőrök elől a fővárosban, mely során balesetet okozott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy rendszám nélkül közlekedő terepjárót vettek észre a Készenléti Rendőrség beosztottjai az V. kerület Bajcsy-Zsilinkszky út és Alkotmány utca kereszteződénél 2023. március 21-én késő este.

A rendőrök meg akarták állítani az autót, azonban annak vezetője továbbhajtott, ezért szirénázva és kék lámpával követték. A menekülő jármű a Budapest, I. kerület Attila út és Alagút utca kereszteződésében 22.35 órakor áthajtott egy piros lámpán, nekiütközött egy másik autónak, majd felborult, miközben nekicsúszott egy taxinak is.

Az autó vezetőjét, a  38 éves D. Györgyöt elfogták, mely során kiderült, hogy vezetői engedély nélkül vezette a járművet. A fővárosi rendőrök a baleset helyszínelése során az egyik összetört autó sofőrjét is előállították mintavételre, mert felmerült az ittas vezetés gyanúja.

Balesetben csak az okozó sérült meg könnyebben, ezért kórházba vitték. A körülmények vizsgálatára a Budapesti Rendőr-főkapitányság indít eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !