1,5 millió forintot és arany ékszert lopott el munkatársától egy debreceni férfi

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett tett bejelentést arról, hogy a lakásából eltűnt 1,5 millió forint készpénz, valamint félmillió forint értékű arany ékszer. A rendőrök részletes helyszíni szemlét tartottak az ingatlanban, majd tanúkutatásba kezdtek és feltérképezték a sértett ismerősi körét.

Munkájuknak köszönhetően napokon belül a látókörükbe került egy 23 éves helyi lakos, aki a bejelentő egyik munkatársa volt. Előállították a fiatal férfit a rendőrkapitányságra, ahol kihallgatásán megtört és részletes beismerő vallomást tett. Gondosan eltervezte a bűncselekményt. Kilopta kollégája kabátzsebéből a lakáskulcsot, majd egy ismerősét megbízta azzal, hogy menjen el az ingatlanba és hozzon el minden értéket.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően mindkettőjüket bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ötletgazdával és 27 éves társával szemben is lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !