Keresés ebben a blogban

Nem ismerte be bűnösségét a barátnőjét megvakító férfi

Az előkészítő ülésen tagadta a bűnösségét az a férfi, aki tavaly februárban előbb bántalmazta, majd puszta kézzel megvakította barátnőjét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén - közölte a Nyíregyházi Törvényszék helyettes sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Sörös László közleményében azt írta, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolt férfi és a nő 2020 óta tartó szerelmi kapcsolata kiegyensúlyozatlan volt, többször szakítottak egymással.

A 36 éves vádlott 2022. február 5-én békülési szándékkal kereste fel párját Kemecsén, de az udvaron összeszólalkoztak, majd férfi egy üres telekre vonszolta a nőt, ahol földre vitte és fojtogatni kezdte. A sértett védekezésképpen többször a férfi ujjába harapott és segítségért kiabált, aki ezért "rendkívül nagy erővel, puszta kézzel, az ujjaival kinyomta mindkét szemgolyóját a szemgödörből", majd miután azt hitte, a nő meghalt, elmenekült a helyszínről - ismertette a sajtószóvivő.

Megjegyezte, az asszony mindkét szemére elveszítette a látását, sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, élete csak a véletlenen és a segítségére sietőkön múlott.

A letartóztatásban lévő vádlott az előkészítő ülésen a bántalmazást elismerte, de tagadta, hogy meg akarta ölni az asszonyt, bűnösségét nem ismerte be és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem - tette hozzá Sörös László.

A büntetőperben a törvényszék április végén tart tárgyalást, ahol a vádlottat, a sértettet és a tanúkat hallgatják ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !