„Megöllek, szétvagdallak, kettéváglak” - Láncfűrésszel fenyegette ismerőseit az ittas férfi

A zaklatás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel hadonászott és megöléssel fenyegetődzött - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a férfi egy Esztergomi járás településén lévő  focipályánál ittasan sértegette a jelenlévőket, így a sértettet is, aki a további konfliktus elkerülése érdekében hazament. Az elkövető többször felhívta telefonon sértettet, és kérte, hogy találkozzanak és beszéljék meg a történteket. A sértett két ismerősével együtt a buszmegállóhoz közeledett, amikor az férfi kezében egy 30 cm-es pengehosszúságú láncfűrésszel eléjük lépett.

Az elkövető a láncfűrészt félelemkeltés céljából beindította, és azt derékmagasságban tartva a sértett és társai irányába hadonászott és vágó mozdulatokat tett, miközben azt kiabálta feléjük, hogy „megöllek, szétvagdallak, kettéváglak”. A sértett és társai hátráltak, a tőlük mintegy két méterre lévő elkövető folyamatosan haladt feléjük, miközben két alkalommal leállította és újra indította a láncfűrészt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetett férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt láncfűrészt, mint az elkövetés eszközét kobozza el. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !