Keresés ebben a blogban

Letartóztatták a rendőrökre késsel támadó szabolcsi és a befogadó állomáson rendőrt megütő külföldi férfit

A Debreceni Járásbíróság letartóztatta azt a két férfit, aki - két külön ügyben - rendőrökre támadt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Azt írták, hogy egy 31 éves szabolcsi férfi még február 7-én este egy közlekedési balesetet követő helyszíni intézkedés közben ittasan fenyegette meg a rendőröket úgy, hogy többszöri felszólítás ellenére egy 32 centiméter hosszú késsel - folyamatosan szúró és vágó mozdulatokat téve - közeledett hozzájuk.

A nyomozóügyészség elrendelte a büntetett előéletű férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette miatt, majd sikeresen indítványozta letartóztatását.

A másik ügyben azért indult eljárás a magát iraki állampolgárnak valló idegenrendészeti őrizetes ellen, mert február 3-án egy őrzött szálláshelyén a zárkájából a folyosóra dobott egy vasszéket, majd minden előzmény nélkül ököllel arcon ütött egy rendőrt.

Az intézkedő rendőr a segítségére siető fegyveres biztonsági őrrel közösen testi kényszert alkalmazott az elkövetővel szemben, eközben a 31 éves férfi a rendőrt kétszer leköpte, egy alkalommal az arcába fejelt és meg akarta harapni.

Miután megbilincselték, elvezetése közben is agresszíven viselkedett, megpróbálta a rendőrt megrúgni és leköpni, valamint berúgta a látogatói helyiség ablakát is - írták.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és súlyos testi sértés bűntette kísérletének elkövetésével gyanúsítja a külföldi férfit, akinek letartóztatását azóta a bíróság - mindenben egyetértve az ügyészség erre irányuló indítványával - elrendelte.

A végzések ellen mindkét gyanúsított fellebbezést jelentett be - áll a közleményben. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !