Keresés ebben a blogban

Letartóztatták az Erzsébet téri késelés gyanúsítottját

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a 18 éves fiatal férfinak a letartóztatását, akit emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak - közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt február 19-én éjjel két óra körül az Erzsébet téren szóváltásba keveredett a szintén 18 éves sértettel, akivel dulakodott is. Ezt követően a gyanúsított egy 10 centiméter pengehosszúságú késsel halántékon szúrta a férfit, aki életveszélyes sérülést szenvedett - írták.

Bizonyítottság esetén ez emberölés bűntette kísérletének megállapítására lehet alkalmas - állapították meg.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatását. A bíróság az indokok közül a szökés, elrejtőzés veszélyét nem találta megállapíthatónak.

Kiemelt társadalmi érdek azonban, hogy a hatóság a nyomozást a terhelt befolyásától mentesen folytassa le. A gyanúsított a bűncselekményt követően az egyik barátja lakására ment, ahol a nyomozó hatóság az elkövetés feltételezett eszközét a barát kabátzsebében találta meg - közölték.

A bíróság szerint alappal feltehető, hogy a terhelt kényszerintézkedés hiányában a bizonyítási eljárást - akár a tanúk befolyásolásával - veszélyeztetné.

A nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a gyanúsított esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók - áll az indoklásban.

A végzés nem végleges - tette hozzá közleményében a törvényszék. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !