Leköpte és megütötte a szociális munkásként dolgozó nőt egy férfi Kaposváron

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rátámadt a nappali melegedő egyik dolgozójára.

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi egy kaposvári szociális intézményben tartózkodott, amikor meghallotta, hogy az egyik idős ellátott azt közölte a szociális munkással, hogy a vádlott ellopta a kávéját. A férfi ettől rendkívül indulatossá vált, és a lopást tagadva hangosan kiabálni kezdett, melyre tekintettel a közfeladatot ellátó személynek minősülő sértett felszólította, hogy hagyja el az intézményt - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A férfi ennek látszólag eleget tett, azonban nem sokkal később engedély nélkül visszatért a melegedőbe, és újfent veszekedni kezdett az őt lopással vádoló személlyel. Miután az ott dolgozó nő ismételten felszólította az intézmény elhagyására, a vádlott a távozása során előbb az arcán leköpte, majd ököllel megütötte a sértettet, kifelé menet pedig még az ajtóba is beleütött.

Miután a melegedő munkatársai bejelentést tettek a rendőrségre, a kaposvári nyomozók alig egy órán belül elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !