Kutyatámadás Tázláron - Amputálni kellett az 58 éves nő karját

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytattak eljárást egy 53 éves asszonnyal szemben, akinek a kutyája kiszökött az utcára és megtámadott egy békésen kerékpározó nőt - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tázláron, a Kecskeméti utcában kerékpározott egy 58 éves helybéli asszony, amikor egy nagytestű kutya nekirohant a kétkerekűjének. Az ütközés következtében a nő elesett a biciklivel, ami az állatból agresszív reakciót váltott ki: ráharapott az asszony bal felkarjára.  A környékbeliek azonnal a bajbajutott segítségére siettek, és többen azon kezdtek el dolgozni, hogy kiszabadítsák a végtagját az eb szájából. Idő közben a kutya gazdája is megérkezett és csatlakozott a segíteni próbálókhoz. Végül többük kitartó munkájának eredményeként sikerült elhúzni az állatot. A sérülthöz azonnal mentőt hívtak, ami kórházba szállította. Ám sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett a karja, hogy már nem lehetett megmenteni, amputálni kellett.

Az állat gazdáját életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 53 éves asszony elmondta, hogy elment otthonról a történtek előtt, és távozásakor nyitva hagyta a kaput. Azonban nem gondolta, hogy kutyája kiszökhet az utcára, ugyanis zárható kennelben tartotta, amiből számára ismeretlen módon jutott ki az egyébként korábban jámbor természetű állat. Az asszonyt egy szomszéd értesítette arról, hogy az utcán kóborol házikedvence, ekkor pedig rögtön hazaindult, csakhogy mire odaért, már megtörtént a baj. 

A kutyát ebrendészeti telepre szállították és hatósági zárlat alatt tartották megfigyelésen. Gazdája a későbbiekben az elaltatásáról döntött, hogy ne árthasson másnak is. Az ügy vizsgálatát a napokban befejezték a rendőrök és vádemelési javaslattal küldték meg az iratokat az illetékes ügyésségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !