Közel félszáz embert károsított meg fiatal pár

A budapesti nyomozók azzal gyanúsítanak egy fiatal párt, hogy közel félszáz embert károsítottak meg internetes vásárlásokkal, ám az árukat nem juttatták el a vásárlók részére - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága csalás vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy 24 éves férfi és egy 24 éves nő ellen, akik a gyanú szerint 2022. május és 2023. február között 47 alkalommal ejtették tévedésbe üzletfeleiket úgy, hogy az interneten meghirdetett termékeik vételárának átutalása után a vásárlókkal minden kapcsolatot megszakítottak, az eladásra kínált dolgokat pedig nem juttatták el a részükre.

Miután a bank zárolta a jogsértésekhez használt folyószámlát, a pár az ismerőseiket kezdte rávenni arra, hogy nyissanak újabb számlákat, amire a bűncselekményekből származó pénzt utalhatták a sértettek, ezekért pedig a strómanjaik részesedést kaptak.

A XIII. kerületi nyomozók azonosították a bűncselekményekkel gyanúsítható férfit és nőt, ellenük pedig 2023. február 14-én elfogatóparancsot adtak ki. A párost másnap fogták el vidék tartózkodási helyükön, ahol a kutatás során elektronikai eszközöket foglaltak le a rendőrök. A csalásokból származó pénzt rendszerint ATM készülékekből felvették és már el is költötték.

Cs. Tamást és D. Imolát a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol őket negyvenhét-rendbeli csalás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi és a nő elismerték a bűncselekmények elkövetését, valamint sajnálatukat fejezték ki a történtek miatt.​ (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !