Idős, beteg férfit raboltak ki Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 és egy 46 éves férfi ellen minősített rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt. Az elkövetők éjszaka, Miskolc belvárosában egy idős, beteg, ittas férfival beszélgettek, majd a hátizsákját akarták megszerezni. A védekezni próbáló férfi kezét egyikük lefogta, míg a másik vádlott többször megütötte, 100.000 forint készpénzt, mobiltelefont és személyi okmányait vették el - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfiak Miskolc belvárosában beszélgetést kezdeményeztek az idős, egészségügyi trauma következtében leromlott fizikai állapotú, ittas férfival, akitől megpróbálták megszerezni a hátizsákját. Az egyik vádlott lefogta a bal karját, míg társa az egyébként is védekezésre képtelen sértettet többször ököllel megütötte, majd a hátizsákjából kivett egy mobiltelefont, pénztárcát a benne lévő 100.000 Ft készpénzzel, továbbá személyes okmányait.

Miután az elkövetők az értékekhez hozzájutottak, a sértettet falhoz támasztották, elmentek egy közeli dohány és alkoholos termékeket értékesítő boltba, ahol a készpénzt elköltötték.

A bántalmazás következtében a sértett az arc zúzódásával és az alkar hámsérülésével járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű és többszörös visszaeső vádlottakkal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !