Keresés ebben a blogban

Huszonnyolc tagú drogkereskedő hálózat ellen indult büntetőeljárás Siklóson

Huszonnyolc emberrel szemben emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség, amiért több megyére kiterjedő kábítószer-értékesítési láncolatot működtettek több mint egy esztendőn keresztül.

A Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottaknak - akik közül hatan kereskedői tevékenységet végeztek a bűnözői csoporton belül - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt kell felelniük a bíróság előtt.

A vádirat szerint a több megyére kiterjedő kábítószerhálózat egymással párhuzamosan két - amfetamint és kokaint, illetve marihuánát és extasyt forgalmazó - értékesítési láncolatot működtetett.

A hálózat élén állók szerezték meg a kábítószert, amelyet az alattuk elhelyezkedő dílerek útján terjesztették Baranya, Fejér, Pest, illetve Tolna vármegyében.

A kereskedők 2020-tól kezdődően az elfogásukig eltelt több mint egy év alatt jelentős mennyiséget meghaladó kábítószert értékesítettek.

A kábítószer-kereskedő vádlottak közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, míg két vádlottal szemben egyezségkötésre került sor - olvasható a vádhatóság kommünikéjében. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !