Hihetetlen helyekre rejtették a drogot egy dömsödi házban

Rendőrök kopogtattak be egy dömsödi házba, ahol egy tucat növényt, befőttes üvegekbe, cipős dobozba, illetve savanyúságos vödörbe gyűjtött törmeléket és darálékot találtak. Az ültetvénytulajdonos párost kábítószer birtoklásával gyanúsítják - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tavaly decemberben esett be információ a ráckevei nyomozókhoz, hogy egy olasz férfi marihuánát termeszt dömsödi otthonában. A kutatási határozattal felszerelkezett rendőrök 2023. február 13-án hajnalban gyűltek össze a dömsödi ház ajtajában, majd bebocsátást nyerve szétszóródtak a telken.

Az ingatlan hátsó, külön erre a célra kialakított melléképületében a nyomozók dohányőrlőt, egy cipős dobozban 272 gramm, négy dunsztos üvegben 1323 gramm, valamint egy műanyag vödörben 41 gramm növényi törmeléket találtak. A házi ültetvény 12 tőből állt, de akadt még egyéb lefoglalni való is: egy dobozban 17,88 gramm mag, illetve a kábítószer termesztéshez használt eszközök, digitális mérleg is.

A házban lakó, olasz állampolgárságú, 46 éves férfi és 52 éves élettársa drogtesztje THC-re pozitív értéket mutatott, ami tovább erősítette az egyébként sem gyenge lábakon álló kábítószertermesztés gyanúját, így mindkettőjüket előállították a Ráckevei Rendőrkapitányságra.

Kihallgatásán a férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy egészségügyi problémái miatt, fájdalomkezelésre kezdte termeszteni a marihuánát, a magokat interneten rendelte meg 11.000 forintért. Mivel mindig is érdeklődést mutatott a kertészet iránt, elkezdte nevelgetni és gondozgatni a növényeket. Élettársa vallomása szerint kezdetben ellenezte az ültetést, de azóta rendszeresen „szívnak” együtt.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a dömsödi párral szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !