Keresés ebben a blogban

Hamis Rolexeket és luxusmárkájú babaruhákat foglaltak le a NAV munkatársai

Hamis Rolex karórákat, luxusmárkájú babaruhákat, táskákat és parfümöket találtak 170 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutójában - közölte a NAV az MTI-vel.

Azt írták: fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de fuvarlevelén azok nem szerepeltek.

A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a járőrök. Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, és hamis Rolex karórákat, emellett parfümöket is rejtettek a csomagok. Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba - írta a NAV.

Hozzátették: a mintegy 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért kiszűrésük különösen fontos - jegyezték meg.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !