Keresés ebben a blogban

Hamis pénzzel fizettek a virtuális valutáért

A budapesti gazdaságvédelmi nyomozók befejezték a 174 millió forintnak megfelelő kárt okozó bűncselekmény miatt folytatott nyomozást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Nagy összegű kriptovaluta megvásárlása miatt találkozott több külföldi férfi egy budapesti szállodában 2020. február 21-én. A találkozón egy szerb és egy olasz állampolgárságú férfi vett részt, valamint a valuta eladója egy megbízottját küldte el. Az átutalást követően a két férfi az eladó képviselőjének egy hátizsákban 4623 darab 100 eurós bankjegyet adott át a szálloda tárgyalótermében, majd mindenki távozott.

Az eladó megbízottja csak a hotel parkolójában ellenőrizte a táska teljes tartalmát, akkor szembesült vele, hogy a bankjegykötegeknek csak az alsó és felső címletei eredetiek, a többi 4613 darab papírpénz hamis volt.

Az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az eljárás során a nyomozók az egyik vásárlót M. Zoranként azonosították, akivel szemben nemzeti elfogatóparancsot adtak ki, majd 2022. július 20-án a Tompa Közúti Határátkelőhelynél elfogták.

A férfit a budapesti nyomozók még aznap gyanúsítottként hallgatták ki pénzhamisítás bűntett elkövetésének a gyanúja miatt, ám a gyanúsítással szemben panasszal élt, a vallomástételt pedig megtagadta. A férfi az eljárás során később tett vallomásában tagadta bűncselekmény elkövetését. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. Az 52 éves férfival szemben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig átadták az illetékes ügyészség részére. 

Társát jelenleg is keresik, a 22 éves olasz származású férfi ellen elfogató parancsot adtak ki:

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !