Elrendelte a bíróság az akkumulátorok lopásával gyanúsított férfi letartóztatását

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 1 hónap időtartamra elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves pápai férfinek, akivel szemben több rendbeli, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt folyik büntetőeljárás - közölte a Veszprémi Törvényszék. 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított társával 2022 novemberében, az éjjeli órákban megjelent egy vaszari ingatlanon, amely terület kerítéssel körülhatárolt, azonban a kerítésen nem volt elhelyezve utcafronti kapu, annak felújítása miatt. A terület udvarán a gyanúsított felfeszítette az ott parkoló és szervízelés céljából tárolt gépjármű motorháztetejét, és dolog elleni erőszak alkalmazásával kiszedte annak akkumulátorát, melyet követően magához vett további négy darab gépjármű akkumulátort, amik az udvaron voltak elhelyezve az ott tárolt gépjárművek mellett, majd az akkumulátorokat elszállította Vaszarról.

Ezt követően 2022 decemberében további két alkalommal tulajdonított el gépjárművekből akkumulátorokat, oly módon, hogy a cselekménye során dolog elleni erőszakot alkalmazott. 

2022 decemberében kerítés kivágás módszerével behatolt egy pápai telephelyre, majd dolog elleni erőszak alkalmazásával eltulajdonította az ott parkoló tehergépjárművek 2-2 akkumulátorát. 

A lopásokkal okozott kár összesen 900.000 forint, a rongálási kár 150.000 forint volt. 

A férfivel szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban – többrendbeli lopás bűntette, illetőleg kábítószer birtoklásának vétsége miatt. 

A bíróság a bűnismétlés veszélyére tekintettel, valamint a bizonyítás meghiúsításának megakadályozása érdekében látta indokoltnak a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzése véglegessé vált. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !