Ellopta a padon felejtett övtáskát, a benne talált 1,5 millió forint értékű készpénzt felélte a tatabányai tolvaj

A sértett egy padon felejtette az övtáskáját, amiben közel 1,5 millió forint volt. A tettes megtalálta és elköltötte a pénzt. A tatabányai rendőrök kihallgatták az elkövetőt és befejezték az ügy vizsgálatát - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett augusztus 11-én éjszaka egy rokonához érkezett Tatabányára. Várakozás közben egy padra ült, maga mellé téve az övtáskáját. Abban közel 1,5 millió forint készpénz, többségében külföldi valuta volt. Amikor az épületbe bejutott, a táskát a padon felejtette. Órákkal később vette észre az értékeinek hiányát, ekkor feljelentést tett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. 

A rendőrök azonosították a 29 éves elkövetőt. N. Ádámot gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Elmondta, hogy a pénzt átváltotta, és már időközben felélte. Ellene lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. 

A Tatabányai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !