Keresés ebben a blogban

Elfogásáig üldözték a dunakeszi rendőrök a gödi gyilkost

Jelenleg is letartóztatásban van az a férfi, aki a gyanú szerint halálra késelte volt párját. A helyszíntől két kilométerig tudott menekülni, a dunakeszi járőrök elfogták. A Pest vármegyei vizsgálók emberöléssel gyanúsítják, ügyét vádemelést javasolva a napokban zárták le - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Hangos sikolyok verték fel egy gödi utca lakóit. Elsőként egy éppen hazaérkező férfi sietett a kétségbeesetten kiáltozó nő segítségére. Futás közben ráordított a támadóra, aki menekülőre fogta. Az árokban fekvő, több sebből vérző nőhöz mentők és rendőrök érkeztek. A 34 éves asszonyt a kórházban megműtötték, állapota kritikus volt.

A gyorsan azonosított támadó után hajtóvadászat indult, a dunakeszi rendőrök az egész várost átfésülték, végül a bűncselekmény helyszínétől két kilométerre sikerült elfogniuk. Menekülési útvonalán, egy mogyorófa mellett találtak egy véres pillangókést, amit az elkövetés eszközeként bűnjelcímkéztek.

A nyomozás emberölés kísérlete miatt indult, azonban két nappal később emberölés bűntettére kellett átminősíteni, az áldozat ugyanis meghalt. A kórházban hiába küzdöttek életéért, belehalt szúrt sérüléseibe.

Az őrizetbe vett, majd letartóztatott K. László nem tett vallomást és kérdésekre sem válaszolt kihallgatásain. Tettét nem ismerte el. Az igazságügyi elmeorvos-szakértők megállapításai szerint a férfi nem elmebeteg, nem szenved kóros elmeállapotban, hajlamos illegális tudatmódosító szerekkel való visszaélésre.

Az igazságügyi genetikai szakértő véleménye szerint a lefoglalt pillangókés pengéjén talált vér az áldozattól származik.

A vizsgálók a gyanúsított vallomása nélkül is összerakták az előzményeket és az elkövetés részleteit. Tettes és áldozata néhány hónapos kapcsolata megromlott, a férfi többször fenyegetőzött, nem akart véget vetni viszonyuknak. A végzetes este összevitatkoztak, majd dulakodtak az utcán, mire K. László előrántotta pillangókését és ötször megszúrta a nőt.

A szúrások a bal karján, a bal vállán, a hasán és szívtájékon érték az áldozatot. Végtagjain kívül megsérült a szív jobb kamrája, a mája, a vastag-, és vékonybele. A gondos orvosi ellátás ellenére többszervi elégtelenség alakult ki, légzési és keringési elégtelenség lépett fel – ez vezetett a halálához.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő K. László ellen az emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !