Egy tárkányi ház melléképületében 16 tő cannabist talált a rendőrség

A rendőrök egy tárkányi ház melléképületében találták az ültetvényt. Egy 32 éves férfit őrizetbe vettek - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói február 23-án kutatást tartottak egy tárkányi családi háznál. A rendőrök olyan információval rendelkeztek, hogy a hátsó udvaron kábítószert termesztenek. A gyanú beigazolódott, mivel a nyomozók 16 tő feltehetőleg kábítószer tartalmú növényt találtak. A termesztő gondoskodott a növények fejlődéséről, beszerezte a növekedést segítő technikai eszközöket.

A rendőrök a növényeket és a termesztéshez szolgáló berendezéseket lefoglalták, és a 32 éves termesztőt előállították. A férfi beismerte, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert, a növényeket saját fogyasztásra termesztette. Ellene kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, a kihallgatását követően őt őrizetbe vették. A Kisbéri Rendőrkapitányság kezdeményezésére a Komáromi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit a Komáromi Járásbíróság február 24-én elrendelt. A rendőrség a növények hatóanyagtartalmát szakértő bevonásával vizsgálja. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !