Csaknem 1 millió forint készpénzt lopott el egy három fős társaság a hódmezővásárhelyi plébániáról

Besurrantak egy plébániára és készpénzt lopott egy három fős társaság Hódmezővásárhelyen. A rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A megalapozott gyanú szerint egy 42 éves férfi és 27 éves társa 2023. február 17-én délután bemásztak egy hódmezővásárhelyi plébániára, ahonnan elloptak csaknem 1 millió forint készpénzt. Az egyházi intézmény előtt a banda harmadik tagja, egy 40 éves nő gépjárművel várta a besurranó duót, hogy a zsákmánnyal mihamarabb eliszkolhassanak. A városi nyomozók rövid időn belül azonosították a triót, akiket 2023. február 20-án elfogtak, előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. A rendőrök az ellopott készpénz egy részét kutatás során megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták jogos tulajdonosának.

A banda tagjai ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A 42 éves férfit őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásának indítványozását. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !