Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a hitelintézetet tévedésbe ejtő salgótarjáni férfit

A Salgótarjáni Járásbíróság csalás vétsége, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt halmazati büntetésül 8 hónap börtönbüntetésre ítélt egy salgótarjáni férfit - közölte a Balassagyarmati Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 27 éves vádlott 2018. február 19-én bement egy salgótarjáni üzletbe abból a célból, hogy áruhitellel műszaki cikket vásároljon. A hitel intézése során a hitelügyintézőnek átadott egy olyan munkáltatói igazolást a saját adataival kitöltve, amelyen 145 000 forint rendszeres havi jövedelem szerepelt, munkáltatóként pedig egy cég adatait és pecsétjét tünette fel, holott a férfi ennél a vállalatnál soha nem állt alkalmazásban, ilyen összegű jövede-lemmel pedig nem rendelkezett.

A valótlan adatokat tartalmazó munkáltatói igazolás alapján a hitelintézet mintegy 190000 forint hitelt biztosított a vádlottnak, aki így két Huawei típusú mobiltelefont vásárolt meg. A vádlott a hitelszerződésben vállalt fizetési kötelezettségének azonban nem tett eleget, egyetlen részletet sem fizetett meg, mivel a hitel visszafizetése szándékában sem állt és lehetősége sem volt rá. 

A bíróság a szabadságvesztés büntetésen túl a cselekményt különös visszaesőként elkövető vádlottat két év időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint kártérítés és bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője enyhítésért, míg az ügyészség súlyosítás érdekében jelentett be fellebbezést.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !