A biztonsági őrök szurkáltak meg négy szülinapot ünneplő férfit egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt. A férfiak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el, és vitába keveredtek az ott születésnapot ünneplő négy sértett férfival. Ütlegelték a sértetteket, valamint szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták őket, az egyik sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. 

A vádirat szerint a vádlottak egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen esetenként biztonsági őri feladatokat láttak el. 2021. szeptember hónap közepén a délutáni óráktól ebben a vendéglátó egységben születésnapot ünnepelt négy férfi.

Az elkövetők az éjszakai órákban érkeztek meg és szóváltásba keveredtek a sértettekkel, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az egyik vádlott verekedésre hívott egy sértettet az ünneplő társaságból. Mindhárom vádlott és a négy férfi vendég is kimentek az épület előtti útszakaszra, tovább vitatkoztak, majd verekedés kezdődött, amely során a vádlottak szándékegységben ütlegelték és a náluk lévő szúró-vágó eszközökkel testszerte megszúrták, megvágták mind a négy férfit. A verekedés után azonnal gépjárművel távoztak a helyszínről.

A bántalmazás során az egyik sértett olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen mentőellátás közben meghalt.

A további sértettek közül az egy férfi közvetlenül életveszélyes, másik férfi közvetetten életveszélyes szúrt sérüléseket szenvedett el, valamint negyedik társuknak is 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !