Keresés ebben a blogban

A „belső hangok” buzdítására gyilkolt egy szlovák férfi Esztergomban

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként arányosnak tartja az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést, annak a férfinak az ügyében, aki szóváltást követően megölte ismerősét.

A tényállás szerint a szlovák állampolgárságú férfi rendszeresen kábítószert és alkoholt fogyasztott, ami miatt ölésre buzdító hangokat hallott. A 45 évvel idősebb női áldozatával baráti viszonyt alakított ki. Pénzhiány miatt a 2021. május 13-ról 14-re virradó éjszakát Esztergomban az utcán töltötték, melynek során szóváltásba keveredtek. A férfi ismét bódult állapotban volt, a „belső hangok” buzdítására a nőt a fején, a nyakán és a mellkasán kézzel, lábbal, nagy erővel, többször, brutálisan bántalmazta, majd a mozdulatlan testet egy kibetonozott vízelvezető árokba dobta.

A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy  élete gyors és szakszerű orvosi segítséggel sem lett volna megmenthető.

Az áldozat holttestére a lakótelepen játszó gyerekek találtak rá - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A Tatabányai Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra legkorábban 25 év kitöltését követően bocsátható.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és a védője enyhítésért fellebbeztek. 

A fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta, mivel úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményét helytállóan minősítette, a kiszabott büntetés megfelelő.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !