Keresés ebben a blogban

Videón, ahogyan egy súlyos fokban ittas sofőr balesetet okoz Tatabányán

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki súlyos fokú ittas állapotban vezetett gépkocsival okozott balesetet - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vádirat szerint a férfi Tatabányán, súlyos fokban ittas állapotban vezette a személygépkocsit. Az elkövető vezetés közben a jármű középkonzolján lévő digitális klímát állította. Az ittas férfi eközben a járművet nem az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért a forgalmi sávról jobbra lehaladt, és egy parkoló gépkocsi hátuljának ütközött. Az ütközéstől a járműve áthaladt az ellentétes forgalmi sávba, ahol a bal első részével nekiütközött egy másik, szemből érkező gépkocsinak.

A baleset során a vétlen sofőr és utasa is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a  büntetlen férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést, pénzbüntetést szabjon ki, valamint hosszabb időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !