Videón, ahogy egy munkáját elvesztő apa ellop egy tucat aranyláncot az ékszerboltból

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a büntetlen férfival szemben, aki ékszerüzletekből lopott aranyláncokat.

A vádirat szerint a férfi elveszítette munkahelyét, nem tudta fizetni gyermeke tartásdíját és hiteltartozását, ezért előzetes terepszemlét követően ékszerboltokból lopott.

A férfi 2022. augusztus 4-én, egy tatabányai ékszerboltban vásárlást színlelt, így elterelte az eladó figyelmét. Amikor az eladó elfordult tőle, a férfi a pultra megtekintésre rakott 19 darab, összesen 4.590.360 forint értékű arany nyakláncot felkapott, és azokkal futva távozott az üzletből. Az elkövető az ékszereket másnap Budapesten 1.400.000 forintért értékesítette.

Az elkövető 2022. október 6-án, egy oroszlányi ékszerboltba baseball sapkában és a száját, arcát takaró orvosi maszkban bement, ott vásárlást színlelt. A férfi az eladónak mondta, hogy le szeretné fényképezni a tálcán lévő ékszereket. Amikor az eladó ezt nem engedte, a férfi hirtelen a pult felett átnyúlva belemarkolt a tálcán lévő láncokba, és azok közül 12 darab, összesen 2.988.351 forint értékű férfi arany nyakláncot megfogva kirohant az üzletből. Az eladó segélykiáltására a szomszédos üzlet egyik alkalmazottja a tolvaj után futott. A férfi menekülés közben egy darab 296,601 forint értékű láncot elhagyott.

Az elkövetőt a kiérkező rendőrök a közelben elfogták és a tőle a ruházatában megtalált láncokat lefoglalták és a sértettnek kiadták. A kiadott láncok közül kettő megrongálódott. Az elkövető a büntetőeljárás során a sértettnek 200.000 forintot kártérítésként önként megfizetett. A lefoglalással és a kár részbeni megtérítésével a bűncselekménnyel okozott kárból 2.601.572 forint megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 4.977.139 forint vagyonelkobzásra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !