Várandós élettársát bántalmazással félelemben tartva mezőgazdasági munkára kényszerítette, bérét pedig elvette

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt emeltek vádat egy fiatal férfi ellen, amiért várandós élettársát bántalmazással félelemben tartva mezőgazdasági munkára kényszerítette, bérét pedig elvette - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott italozó életmódot folytatott és rendszeresen szidalmazta, bántalmazta 2020 novemberében megismert élettársát.

A férfi 2022 júniusában, az akkor terhessége hetedik hónapjában járó nőt felszólította, hogy menjen napszámba, végezzen mezőgazdasági munkát, a tiltakozó asszonyt pedig arcon ütötte.

A nő a bántalmazás miatt és a vádlottól való félelmében a hónap során többször elment dolgozni. Munkabérét a vádlott minden alkalommal elvette tőle.

A férfi több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, akinek így nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott; egyik alkalommal azért is megverte, mert a nő a felszólítása ellenére nem akart külföldre menni, hogy ott prostituáltként dolgozzon.

A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot.

A jelenleg is letartóztatásban lévő, emberkereskedelemmel és kényszermunkával megvádolt férfi ügyében a Pécsi Törvényszék dönt - olvasható az ügyészség közleményében. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !