Keresés ebben a blogban

Úgy megverte barátnője gyermekét, hogy a kisfiú eszméletlen, sokkos állapotba került

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a barátnője által rábízott egyik gyermeket úgy bántalmazta, hogy a kisfiú eszméletlen, sokkos állapotba került. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2021-ben ismerkedett meg egy négy gyermekes anyával, közöttük szerelmi kapcsolat alakult ki. Az asszony hétvégente kiskorú gyermekeivel együtt a vádlott sajóbábonyi ingatlanában tartózkodott.

Az anya dohányboltba ment, ezért az ittas állapotban lévő férfira bízta gyermekei felügyeletét, aki ismeretlen okból a hároméves kisfiút először fejen ütötte, majd fülénél fogva megrángatta, és végül nekilökte egy kemény felületnek. Az asszony hazaérkezésekor a sértettet eszméletlenül, sokkos állapotban találta. Miután felelősségre vonta a vádlottat, a férfi – konyhakéssel a kezében – fenyegetőzni kezdett, mire a nő és gyermekei elmenekültek az ingatlanból, majd egy arra járó személytől kértek segítséget. A bántalmazás következtében a gyermek 8 napon belül gyógyuló, bevérzéses és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és személy elleni erőszakos büntetendő cselekmény elkövetésével fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerését, míg súlyosító körülmény volt az, hogy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének próbaidejét követő napon valósította meg a cselekményt védekezésre képtelen kiskorú sérelmére, továbbá mindkét bűncselekmény elszaporodottságát.  

Az ítélet nem jogerős. (Fotó: TV2)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !