Keresés ebben a blogban

Tinédzsereket zsarolt és lopott meg egy 57 éves bajai férfi

Pár perc alatt elfogták a rendőrök azt az 57 éves bajai férfit, aki kiszemelt egy fiatalokból álló társaságot, zsarolni kezdte őket és elvette a telefonjaikat - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Zenét hallgatott és beszélgetett az egyik bajai játszótéren öt kamasz 2023. január 2-án este, amikor egy tőlük jóval idősebb férfi lépett oda hozzájuk. Az idegen vodkát, valamint cigarettát követelt a tinédzserektől, és az erejét fitogtatva igyekezett megrémíteni a fiatalokat. Ám a zsarolás nem vezetett eredményre, ezért a zsákmány érdekében új módszerhez folyamodott a férfi: kikapta az egyik 17 éves fiú kezéből a mobilját és zsebre vágta. A tolvaj ahelyett, hogy kereket oldott volna, követni kezdte a helyszínről távozó fiatalokat, majd a következő pillanatban egy másik kamasz készülékét is elvette.

A fiúk nem akartak összetűzésbe kerülni a férfivel, így erőszak helyett inkább besétáltak gyorsan a rendőrségre és bejelentést tettek. A bajai járőrök azonnal a helyszínre vonultak és pár perc alatt – még a közelben – fülön csípték a tolvajt, akinél a telefonokat is megtalálták és visszaadták a tulajdonosoknak. Az 57 éves bajai férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás és zsarolás miatt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !