Szerencsejáték adósságot törlesztett volna a kábítószer futár

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy albán férfival szemben, aki személyautójában több mint 10 kg heroint, morfint és kodeint tartalmazó kábítószer csomaggal bukott le a tompai határátkelőhelyen.

A vád szerint a szerencsejáték adósságba keveredett albán férfi a 70 ezer eurós tartozásának rendezése érdekében vállalta, hogy nagyobb mennyiségű, továbbértékesítésre szánt kábítószert szállít Albániából Franciaországba. A tervek szerint a célországban egy – a későbbiek folyamán részére eljuttatott - GPS koordináta alapján kellett volna a kábítószert a kereskedő lánc további tagjának átadnia.

A vádlott a szállítás részleteiről 2021. november elején állapodott meg ismeretlen megbízójával, aki 20 db, egyenként több mint fél kilogrammos téglatest alakú, kábítószert tartalmazó csomagot rejtett el a vádlott által vezetett személygépkocsiban utólag kialakított rejtekhelyen. A futár a kábítószerrel teli járművel Magyarország felé haladva az e célra kapott mobiltelefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot megbízójával és jelezte számára, ha egy adott államhatárt átlépett.

2021. november 8-án délelőtt a tompai határátkelőhelyen a személyautó ellenőrzése során az alváz kipufogórendszer feletti részében elrejtve a 20x10 cm nagyságú, fóliával többszörösen körberagasztott, sötétbarna, gyantaszerű anyagot tartalmazó csomagokat megtalálták és lefoglalták. A továbbértékesítésre szánt, heroint, morfint és kodeint tartalmazó, több mint 10 kg össztömegű gyantacsomagok együttes kábítószer tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határának 46-szorosát. A gyantatéglákban mért hatóanyagból az átlagos adag hozzá nem szokott fogyasztó esetében 0,5 gramm.

Az ügyészség az albán futárt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a jármű és a kábítószerek elkobzását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék hoz döntést. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !