Keresés ebben a blogban

Országos prostitúciós hálózatot számolt fel a rendőrség (videó)

A Szabolcs vármegyei nyomozók által koordinált, több vármegyei rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével összehangolt rendőri intézkedés keretében Budapesten fogták el a 44 éves férfit, aki készpénzért prostituáltaknak biztosított bérelt ingatlanokat szexmunkára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. B. 44 éves pétervásárai lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi 2021 augusztusától saját nevére vett bérbe lakásokat az ország több nagyvárosában abból a célból, hogy azokban prostituáltak végezhessenek szexmunkát. 

A férfi az interneten meghirdetett kiadó lakásokat a tulajdonosoknak párjaként bemutatott nőismerősével tekintette meg azt állítva, hogy saját részükre veszik bérbe. A berendezett állapotú bérleményeket a gyanúsított felszerelte törölközőkkel, ágyneművel, amennyiben nem volt elegendő számú, akkor ággyal is, hogy a prostituáltaknak minden rendelkezésükre álljon. A lakást igénybe vevő prostituáltak naponta fizették a lakásbérletet, amit a gyanúsított által a lakásban elhelyezett széfben helyeztek el. A lakásszéfekben összegyűlt készpénzt változó időközönként a gyanúsított kivette, és a saját nevén vezetett banki folyószámlára befizette. A folyószámláról átutalással teljesítette a tulajdonosok felé a bérleti díjak és a rezsi költségek jogcímén fennálló fizetési kötelezettségeit.

A Szabolcs vármegyei nyomozók B. B.-t összehangolt rendőri intézkedés keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának közreműködésével fogták el budapesti tartózkodási helyén 2023. január 11-én. Az elfogással egyidőben több, a gyanúsított által bérelt ingatlant ellenőriztek a helyi rendőrök országszerte. A rendőrök az átvizsgált lakásokban számos tárgyi bizonyítékot lefoglaltak, érkezésükkor egyes helyeken prostituáltak is tartózkodtak. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított az elmúlt másfél évben 13 lakást vett bérbe, és bocsátott készpénzért szexmunkások rendelkezésére. Folyószámlájára több tízmillió forintot fizetett be, ami a bűncselekmény elkövetéséből származhatott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !