Nyugdíjas tanítónőt vert agyon egy kegyetlen férfi Polgárdiban

A Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak az ügyében, aki a nyugdíjas tanítónőt agyonverte Polgárdiban - közölte a Fejér Vármegyei Főügyészség.

A nyomozás adatai szerint a sértettel közös udvarban lakó férfi anélkül, hogy arra oka lett volna előbb leütötte, majd a földön fekvő sértettet egy bontókalapáccsal tízszer tarkón ütötte, és az eszméletlen sértettet megzsinegelte. A gyanúsított egy műanyag zsákot húzott a sértettre, majd a testet a garázsban egy ponyva alá rejtette.

A sértett eltűnését egy rokona jelentette be, majd a rendőrök megtalálták az elrejtett holttestet.

A sértett halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás volt.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá a motiválatlan elkövetésre figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és három hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !