Nyertes sportfogadási szelvényeket loptak Esztergomban

A nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség négy elkövetővel szemben nyújtott be vádiratot, akik a sértettet leitatták azért, hogy tőle a nyertes sportfogadási szelvényeket ellophassák. A nyertes szelvényeket az elkövetők hét településen váltották be, az egyik esetről kamerafelvétel készült - közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség. 

A vádirat szerint az esztergomi panzióban lakó sértett 897.500,-Ft. értékben vásárolt sportfogadási szelvényeket, amelyekkel 1.097.060 forintot nyert.

Az egyik elkövető szintén a panzióban lakott, tudott a sértett sportfogadási szokásairól, nyereményeiről. Ez a férfi rábírta társait arra, hogy a sértettől a minden bizonnyal nyertes szelvényeit lopják el, valamint a sértettet a panzióból elcsalta egy esztergom-kertvárosi lakásba. Itt az elkövetők a sértettet leitatták.

A sértett panzióból távozását követően az elkövetők ismeretlen társa a sértett apartmanját átkutatta, a szobában a sértett által elrejtett szelvényeket fellelte és ellopta, azokat a társainak átadta.

Az egyik férfi a lopás napjának estéjén megállapította, hogy a szelvények nyertek, ezért azok kiváltásával társait megbízta. Három elkövető Páty, Perbál, Pilisijászfalu, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket azért, hogy ne legyen feltűnő a nagy nyeremény.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben két elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, valamint a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletüket, két további elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki. Indítványozta az ügyészség azt is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére. (Fotó: RAS-Archívum)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !