Nem fizette meg a kárt, így bírósági eljárás vár a rongálóra

A Salgótarjáni Járási Ügyészség közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza egy 27 éves férfinak az ügyében. Az elkövető Bátonyterenyén megrongált egy gépkocsit, majd - bár a közvetítői eljárás során vállalta - mégsem térítette meg a sértett kárát - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A férfi a vád szerint 2021. szeptember 18-án, éjjel, Bátonyterenyén ittasan megrongált egy parkoló gépkocsit. A hátsó ablakba beépített légterelő elemet letörte, azzal a hátsó ablakot, valamint a jobb első ajtó ablaküvegét betörte, majd felmászott az autó tetejére és annak tetőlemezét megtaposta.

A férfi 250.000 forint kárt okozott, a nyomozás során beismerő vallomást tett és vállalta a kár megtérítését, ezért a Salgótarjáni Járási Ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

A közvetítői eljárás célja, hogy a sértett és az elkövető között egy független közvetítő bevonásával a konfliktus rendezésének megoldását tartalmazó, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jövőbeni jogkövető magatartását elősegítő megállapodás jöjjön létre, ezáltal ne kelljen bírósági eljárást lefolytatni.

A férfi vállalta a kár megtérítését, azonban ennek nem tett eleget, így nem mentesülhet a bírósági felelősségre vonás alól. A Salgótarjáni Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat vele szemben, melyben közérdekű munka büntetés kiszabására, valamint a sértett kárának megtéríttetésére tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !