Magatehetetlen idős nőt rabolt ki a faddi rabló

Nagyon ideges volt, minden áron nyugtatókhoz akart jutni, de biciklit és szerszámokat is magához vett - közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 63 éves faddi férfi tett feljelentést a Tolnai Rendőrőrsön, mert egy falubeli fiatalember távollétében, a házába az ajtót benyomva bement. Az ott tartózkodó, 68 éves magatehetetlen élettársától pénzt követelt, majd bántalmazta is. Ezután a lakásból elvitt több nyugtató hatású gyógyszert, egy kerékpárt, valamint kézi szerszámokat és műszaki berendezéseket is. A lakásban volt egy másik, ugyancsak 68 éves nő is, aki szintén magatehetetlen, de őt nem bántotta a rabló.

Az ügyben a nyomozók szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek. A nyomozás során kiderült, hogy a rablással gyanúsítható 22 éves férfi idő közben eladta a feljelentő lakásából elvitt kerékpárt, valamint január elején egy másik, közeli házba is betört.

A fiatalembert a rendőrök elfogták, lakásán kutatást tartottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ahol részben beismerő vallomást tett. Őrizetbe vételét követően a Szekszárdi Járásbíróság a napokban elrendelte letartóztatását.

A gyanúsítottnak rablás bűntett és lopás vétség elkövetése miatt is felelnie kell. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !