Lopott aranygranulátumot olvasztottak aranytömbökké

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy háromtagú társasággal szemben, akik 2022 márciusában aranygranulátumot loptak el egy XXII. kerületi telephelyről, amit egyikük – kihasználva ilyen ismereteit – aranytömbökké olvasztott.

A vádirat szerint az egyik vádlott - egy 45 éves férfi - üzleti kapcsolatban állt egy ékszerkészítő cég vezetőjével. A férfi az ismeretségből adódóan helyismerettel rendelkezett a cég XXII. kerületi telephelyén, valamint tisztában volt az arany finomításának kémiai folyamataival is. A férfi elhatározta, hogy a telephelyről aranygranulátumot fog szerezni, és ebbe a tervébe beavatta 43 éves ismerősét is, akit egyúttal azzal bízott meg, hogy szerezzen további segítséget.

A tervbe bevont férfi 26 éves volt munkatársát kereste meg, akinek a közreműködéséért anyagi ellenszolgáltatást ígért, majd 2022. március 9-én, hajnalban, a XXII. kerületi telephelyhez mentek. A két férfi betörte az egyik emeleti ablakot, majd az egyikük bejutott a telephelyre, ahonnan egy 25 literes üveg palackban tárolt, salétromsavba áztatott, több mint 1 kilogramm tömegű és 14.000.000 forintot meghaladó értékű aranygranulátumot lopott el. Az aranygranulátumot ezután átadták a felbujtónak, aki azt egy másik budapesti telephelyen kettő darab aranytömbbé olvasztotta.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a három férfit - mint felbujtót, tettest és bűnsegédet - jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetést indítványozott a vádiratban. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !